10 Kasım 2008

Supangleli Bisküvili Pratik Tatlı


Bir akşam tatlı bir şeyler canım isteyince uzun süre önce aldığım dolapta bekleyen Dr Oetker supangle aklıma geldi. Supangle pişirme niyetiyle mutfağa girdim ama onun yerine bu güzel bisküvili tatlı ortaya çıktı.Paket arkalarındaki tarifleri mutlaka okurum bu tarifte Dr Oetker supangle paketinin arkasında gördüm.Sonradan aklıma geldi Sevgili Hatice bu tarifi vişneli olarak uygulamıştı, evde bisküviden başka malzeme olmayınca bende meyve eklemeden uyguladım tarifi.
Malzemeler:
  • 1 poşet Dr Oetker supangle
  • 3,5 su bardağı süt
  • 30 adet ufalanmış kakaolu pötibör bisküvi
  • 50 gr. damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz
  • üzeri için hindistan cevizi
Hazırlanışı:
  • ilk önce süt ve supangleyi bir tencereye alarak pişiriyoruz.
  • Pişen supangleyi ara ara karıştırarak soğutuyoruz.
  • Soğuyan muhallebinin içine ufak kırdığımız pötibör bisküvileri,cevizi ve damla çikolatayı ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Karışımı uygun bir borcama (ben 24 cm yuvarlak borcam kullandım) koyarak üzerini düzleştiriyoruz.
  • En üste hindistan cevizi serperek 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz.