17 Aralık 2007

Hindistancevizli Halley Pasta

Bayramın yaklaşyığı şu günlerde eminim her evde yavaş yavaş bayram hazırlıkları başlamıştır...Herkese iyi bir hafta ve kolaylıklar diliyorum... Bu halleyli pastanın tarifini bir gazete ekinde okumuştum, yapmayıda çok uzun zamandır planlasamda geçen hafta yapma fırsatını ancak bulabildim... Malzemeler:
  • 2 poşet krem şanti
  • 10 adet halley
  • 12 ader petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı hindistancevizi
  • damla çikolata
Çikolatalı sos için:
  • 2 bardak süt
    • 7 yemek kaşığı şeker
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 yemek kaşığı bugday nişastası
    Hazırlanışı:
    • iki poşet krem şantiyi 2 su bardağı süt ile hazırlıyoruz
    • içerisine 4 böldüğümüz halleyleri, ufaladığımız petibör bisküvileri ,damla çikolatayı ve hindistancevizini ilave ederek iyice karıştırıyoruz
    • karışımı kare borcama koyarak üzerini düzleştiriyoruz ve bozdolabına koyuyoruz
    • yarım saat sonra çikolata sosu için gereken malzemeleri bir tencereye alarak sürekli karıştırmak süreti ile pişiriyoruz
    • buzdolabındaki pastayı çıkararak çikolata sosu üzerine döktükten sonra hinsitancevizi serperek süslüyoruz.Tekrar buzdolabına koyarak en az 4-5 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz..