25 Ocak 2008

Çikolata Soslu Tatlı


Bu tarif Geleneksel Tatlılar etkinliği için..Öncelikle Salihaya bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum...Tarifimize gelince;
Malzemeler:
  • 1 kg süt
  • 3 fincan un
  • 3 fincan şeker
  • 1/4 margarin
  • 1 paket krem şanti
Çikolata sosu isterseniz hazır kullanabilir isterseniz bu tarifi uygulayabilirsiniz...
Çikolatalı sos:
  • 2 su bardağı süt (süt yok ise suda kullanılabilir)
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı buğdat nişastası
  • 25 gr. kakao
Üzeri için:
  • Kup sayısı kadar rulo kat
  • hindistan cevizi
Hazırlanışı :
  • Muhallebimiz için gereken süt ,un ve şekeri bir tencereye koyarak ocağa alıyoruz.
  • sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  • En son kaynadıktan sonra margarini ilave ederek eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Daha sonra ocaktan alarak bir süre soğumasını bekliyoruz.Soğuyan muhallebimizin içerisine toz kremşantiyi ilave ederek mikserle çırpıyoruz.
  • Kuplara paylaştırdığımız muhallebimizin üzerine çikolata sos döktükten sonra kenarına rulo kat koyarak ve hindistan cevizi serperek süslüyoruz.
Çikolatalı sosun hazırlanışı:
  • bütün malzemeyi derin bir tencereye aldıktan sonra topak olmaması için bir çırpıcı ile iyice çırpıyoruz
  • daha sonra ocağı yakarak koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırarak pişiriyoruz..
Not :Rulo kat yerine ve hindistancevizi yerine fındık ,toz antep fıstığı, renkli şekerleme gibi alternatiflerle süslemekte mümkün.

Fotoğrafın zemin kısmını beğenmediğim için photoshop da düzenlemeler yapılmıştır