11 Haziran 2008

Tavuklu Sebzeli Rulo Börek


Blogumu açtığımdan beri yemek kitabı ve yemek dergisi okuma şeklim bile değişti diyebilirim, eskiden sadece fotoğraflarına bakar şöyle bir gözden geçirir kenara koyardım ama şimdi öyle değil her kitabı yada dergiyi açtığımda başka tarif okuyor ve ondan farklı şeyler çıkarmaya çalışıyorum.Bu güzel tavuklu sebzeli börek tarifimizde sofra dergisinin verdiği sofra özel yemek kitabından.Kolay olmakla birlikte çok lezzetli bir börek olduğunu söyleyebilirim.
Malzemeler:
  • yarım kilo haşlanmış tavuk
  • 3 adet yufka
  • 2 su bardağı haşlanmış bezelye-havuç -patates karışımı (ben 1 kavanoz garnitür kullandım)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Islatmak için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
  • 1 yumurta
  • haşhaş tuhumu
Hazırlanışı:
  • Böreğimizi yapmaya başlamadan önce tavuğumuzu haşlayıp suyunu süzüyoruz
  • Süt ,yumurta ve sıvı yağı derin bir kasede çırparak kenara alıyoruz
  • Daha sonra düz bir zemine bir yufkayı seriyoruz ve yufkayı hazırladığımız karışımla ıslatıyoruz,ikinci ve üçüncü yufkayada aynı işlemi yapıyoruz
  • Diğer yanda haşlanmış tavuğu didikleyip içerisine sebzelerimizi,tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştırıyoruz.
  • İç harcımızı yufkanın üzerine eşit olarak yayıyoruz ve yufkamızı rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Uzun ruloyu ortadan ikiye bölerek bir tepsiye alıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serptiğimiz böreğimizi en az 5-6 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Daha sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz