09 Nisan 2009

40. P.D.Ç.S.Etkinliği:Pratik Rulo Tatlı


Merhabalar ;
Bu hafta geçtiğimiz haftalarda çok beğendiğim için iki kez yaptığım kolay ama bir o kadar lezzetli tatlıyı paylaşmak istiyorum sizlerle.Tarif sevgili arkadaşım Haticeye ait,kendisine buradan bu güzel tatlı tarifi için t. ediyorum.Gerçi ben Hatice'nin tarifine göre biraz daha sadeleştirerek uyguladım ama bu haliyle çok hoşuma gitti.Yapımı kısa sürdüğü ve pek uğraştırmadığı için tarifin adının başındada pratik olduğunu eklemeden edemedim .
Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum....




Malzemeler:


* 1 litre süt
* 100 gr. margarin
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket kakaolu pötibör bisküvi



Hazırlanışı:
* ilk önce tatlımızı üst kısmını oluşturan bisküvileri hazırlıyoruz.Bunun için 1 paket kakaolu bisküviyi robottan çekip un haline getirdikten sonra,yağlı kağıt serdiğimiz mini fırın tepsisine yayıyoruz.(resim)
* Muhallebi için öncelikle margarini eritiyoruz daha sonra unu da ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
* Sürekli karıştırmaya devam ederek şeker ve sütü de ekledikten sonra karıştırmaya devam ediyoruz.
* Muhallebimiz piştikten sonra ocaktan alarak vanilyayı ilave ediyoruz ve muhallebimizin soğuması için mikserle 5-10 dakika çırpıyoruz.
* Muhallebimizi hazırladığımız bisküvilerin üzerine döküyoruz.Üstünü düzlettirdiğimiz tatlıyı buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
* Daha sonra dikgörtgen şeritler kestiğimiz tatlımızı rolu şeklinde katladıktan sonra servis edeceğimiz tabağımıza diziyoruz.
Not:Rolu yapmak sanıldığı kadar zor değil bisküvi tatlıya yapıştığı için bu işlemi kolaylıkla yapabiliyorsunuz...