19 Mart 2014

Magnolia

Magnolia son dönemlerin en popüler tatlısı diyebiliriz .Magnolai  için pek çok tarif okuduktan sonra bende birini denemeye karar verdim.Tarifler genelde aynı bir tek farkla kimi labne ,kimi krem şanti, kimi pasta kreması kimde krema kullanarak hazırlamış.Ben krema kullanarak hazırlanan bir tarif denedim , diğerlerini kullanınca farklı bir tat yakalanabilinirmi onuda deneyerek görmek gerek :)

magnolia



Malzemeler :

  • 1 kilo süt 
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 5 yemek kaşığı şeker 
  • 1 paket krema 
  • 2 paket burçak bisküvi 
  • arzuya göre çilek , muz 
Hazırlanışı :

  • İlk önce bisküvileri rondodan geçirerek un haline getiriyoruz , uygun kaselerin dibine bisküvilerden birer kaşık koyuyoruz.Dilediğimiz meyveleri diziyoruz. 
  • Daha sonra krema hariç muhallebi için bütün malzemeyi bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz 
  • Kaynamaya başladıktan sonra kremayı da ekleyerek muhallebiye yediriyoruz.
  • Muhallebi hazır olduktan sonra bir kat muhallebi bir kat bisküvi şeklinde kaselere pay ediyoruz.
  • En son kata bisküvi koyduktan sonra istenilen meyveyle süslüyoruz .


Tarif: Olsada yesek Hansa hnm sitesinden ...


1 yorum:

  1. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil