13 Mayıs 2008

Pratik Tavuk Yemeği




Aşağı yukarı 1 hafta oldu bloguma yeni bir tarif eklemeyeli ,arayı çok açtığımı farkındayım umarım kısa sürede toparlanır eski tempoma kavuşum :)) Haftaya bir ana yemekle başlamak istiyorum.Geçtiğimiz haftalarda forum sitemde sevgili Şeyma'nın pratik tavuk yemeği tarif arıyorum çağrısıyla bende blog arkadaşlarımda küçük bir araştırma yaptım ve sevgili Yeşil Kivi Seçil arkadaşımın sitesinde yer alan bu tarifi evdeki malzememe göre uyarlayarak hazırladım.Sonuç gerçekten harikaydı,hazırlama ve pişirme süresi 1 saat gibi kısa bir sürede tamamlandı. Blogumu takip edenler bilirler çok sıra dışı ve farklı olmadığı sürece ana yemek tarifi yayımlamıyorum bloğumda ama bu seferlik bu kuralı bozuyorum çünkü bu pratik tarifi sizlerle paylaşmayı çok istiyorum.Bloglarda genellikle daha çok çay menülerine hitap eden tarifler ağarlıkta ,onun dışında da genellikle yöresel veya meşakkatli tarifler yayınlanıyor.Oysaki bu tariflerin yanında bayanlar için hem pratik hemde zaman açısından kolaylık sağlayan tariflere de yer verilsin düşüncesiyle yayımlıyorum bu pratik tavuk yemeği tarifini. 


  Malzemeler:
  • yarım kilo tavuk kuş başı
  • 10 adet küp küp doğranmış mantar
  • 5 adet küp küp doğranmış patates
  • 2 diş zar gibi doğranmış sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet küp küp doğranmış domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • sıvı yağ
  • tuz ,nane
Hazırlanışı:
  • sıvı yağ tencereye koyduktan sonra tavukları ilave ederek harlı ateşte tavuklar suyunu çekip salana kadar pişiriyoruz
  • daha sonra ocağımızın altını kapatarak tavukların üzerine sırasıyla önce mantarı daha sonra soğan ve sarımsağı(seçil tarifinde soğanı yemeklik doğramıştı ama ben soğanı ikiye bölerek salataya doğrar gibi daha iri doğradım tercih size kalmış) üstüne patatesi ve en üstede domatesi koyuyoruz
  • daha sonra iki su bardağı suya 2 yemek kaşığı salçayı ,tuzu ve naneyi ilave ettikten sonra karıştırarak salçayı suda eritiyoruz ve karışımı yemeğimizin üzerine döküyoruz
  • Önce harlı daha sonra kısık ateşte yemeği hiç karıştırmadan yaklaşık 45 -50 dakika yemeğimizi pişiriyoruz.
Not:Bu yemeğin en büyük özelliği arkadaşlar yemeği hiç karıştırmıyoruz buna dikkat edelim lütfen...