29 Şubat 2012

Milföyden Pırasalı Gül Böreği

Pırasalı börek bizim evde en sık pişen börek diyebilirim.Milföy hamurunu açarak pek kullanmam ama bu sefer denemek istedim.Hem kolay , hem göze ,hemde damağa hitap eden bir börek ortaya çıktı..Denemediyseniz iç harcınız ne olursa olsun milföy hamurunu birde böyle deneyin derim.




Malzemeler:

  • 15 adet milföy 
  • yarım kilo pırasa
  • 3 orta boy domates
  • kara biber
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
  • 1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:



  • önce böreğimizin içi malzemesini hazırlıyoruz bunun için pırasalarımızı ince ince doğruyoruz,domateslerimizi rendeliyoruz.
  • bir tencerenin içine sıvı yağımızı koyduktan sonra domatesi ilave ederek biraz domateslerimizi pişiriyoruz daha sonra pırasalarımızıda ilave ederek arada bir karıştırmak süretiyle kavuruyoruz
  • pırasalarımızın pişmesine yakın tuz ve karabiberi de ilave ediyoruz ve iç malzememiz hazır olduktan sonra bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra hafif unlanmış tezgahta milföy hamurunu önce uzunlamasına açıyoruz daha sonra biraz da enlemesine açıyoruz..
  • Uzun kısma boydan boya iç harçtan koyduktan sonra rulo yapıyoruz.
  • Daha sonra da bir uçtan başlayarak her parçayı kendi etrafında sararak gül şekli elde ediyoruz
  • Bütün milföylere aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine dizdiğimiz böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpiyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.