29 Ocak 2009

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü




Herkese merhaba ;
Bu hafta başından beri eklemeyi düşündüğüm ama bir türlü fırsat bulamadığım tavuk göğsü tarifiyle bu haftayı noktalamak istiyorum ve herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.


Malzemeler:
* 1 litre süt
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı un
* 1,5 yemek kaşığı margarin
* 1 paket vanilya

Çikolatalı sos için:
* 2 su bardağı süt (süt yok ise suda kullanılabilir)
* 7 yemek kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı buğdat nişastası
* 25 gr. kakao

Hazırlanışı:
* öncelikle tavuk göğsü için süt ,un,ve şekeri bir tencereye alıyoruz, sürekli karıştırmak süretiyle koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
* pişen tavuk göğsünü ocaktan aldıktan sonra içine margarin ve vanilya ilave ediyoruz ve mikser yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar çırpıyoruz.
* tavuk göğsü hazır olduktan sonra dilerseniz kuplara veya altını suyla ıslattığımız borcama tatlımızı döküyoruz.
* çikolata sosu için bütün malzemeyi bir sos tenceresine aldıktan sonra bütünleşmesi için bir çırpıcıyla çırpıyoruz ve ocağa alıyoruz.Sos yoğun bir kıvam aldıktan sonra tavuk göğsü dolu kaselerimizin üzerine paylaştırıyoruz.
*Üzerini dilediğimiz gibi süslediğimiz tavuk göğsümüzü bir gece dolapta beklettikten sonra servis yapıyoruz.