İlk tatlımızın tarifini dr. oetker krem şanti poşetinin arkasında yazan öneriler kısmında görmüştüm... Pratik ve kolay bir tatlı zamanı kısıtlı olanlar için ideal bence :)
Malzemeler:
- 1 paket dr. oetker tavuk göğüsü
- tavuk gögüsü için 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti
- krem şanti için 1 çay bardağı süt
- yarım paket dr. oetker çikolatalı sos
- çikolatalı sos için 1+ 4/1 su bardağı süt
- üzeri için hindistancevizi
- ilk önce tavuk göğüsünü ve gereken 2,5 su bardağı sütü bir tencereye koyarak orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz..Kaynamaya yakın 1 yemek kaşığı margarin ilave ederek 3-4 dakika daha kaynamaya bırakıyoruz ve ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz
- muhallebimiz soğuduktan sonra ayrı bir kapta bir paket krem şantiyi bir çay bardağı sütle çırpıyoruz ve muhallebinin içine katarak iyice birbirine yediriyoruz (bu işlem için mikser kullanmakta fayda var)
- Çıprtığımız muhallebimizi kuplara koyuyoruz (6 adet kup gerekiyor)
- Yarım paket çikolata sosunu bir tencereye alarak sütüde ilave ederek sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Hazırladığımız çikolatalı sosu bir kaşık yardımıyla muhallebilerimizin üzerine paylaştırıyoruz ve hindistan cevizi serperek süslüyoruz.
İkinci tatlımız ise senelerdir yaptığım bir tatlı....Evimizdeki malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağımız özellikte....
Malzemeler:
Muhallebisi için:
- 1 kilo süt
- 1 poşet krem şanti
- 3 fincan un
- 3 fincan şeker
- 1/4 margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı su
- hindistancevizi
- muhallebi için gereken bütün malzemeyi margarin hariç derin bir tencereye koyarak (krem şanti toz olarak konulacak) ocağa alıyoruz ve sürekli karıştırıyoruz.
- hafif koyulaşmaya başladığında içine margarinide ilave ederek kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz ve kaynayınca ocaktan alarak bir mikser yardımıyla 5 dak. çırpıyoruz.
- muhallebimizi istediğimiz bir tepsiye yada borcama (ben kare borcam kullandım) döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- muhallebimiz soğuduktan sonra ufak bir tencereye çikolatalı sos için gereken bütün malzemeyi koyarak ocağa alıyoruz.
- sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde ediyoruz ve hemen sosumuzu muhallebimizin üstüne dökerek üstünü bir kaşık yardımıyla düzeltiyoruz
- en son üstüne hindistan cevizi serperek süslüyoruz
- çikolatalı sos sürekli karıştırmaz ve ocaktan alındığı gibi muhallebinin üstüne dökülmez ise hemen donuyor..
- siz isterseniz üstünü süslemek için başka alternatifler deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder