Pandispanya için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pandispanyayı yaptıktan sonra bir süre soğuması için beklerken bende bu arada pastanın kremasını hazırladım
Krema için:
- 1 poşet krem şanti
- 1 poşet vanilyalı crem ole
- yarım kilo süt
Toz olarak krem şanti ve crem oleyi karıştırma kabına koyuyoruz üzerine yarım kilo sütüde ilave ederek 5 dakika boyunca iyice çırpıyoruz...Bence tadı bir çok pasta kremasından daha lezzetli oldu bir dahaki sefere çikolatalısınıda denemeyi düşünüyorum vanilyalı kadar iyi bir sonuç verirmi bilmiyorum ama denemeye değer bence :))) Kremamızıda hazırladıktan sonra bozdolabına koyarak bir süre bekletiyoruz. Pandispanya soğuduktan sonra iki ye bölerek iki katıda sütle ıslatıyoruz.Pandispanyanın bir katını servis tabağına aldıktan sonra kenarlarını marketten aldığım çilek soslu rolu kek dizdim aslında bunun için kelepçeli bir kalıp kullanmak hem paratik hemde pastanın düzgün olması açısından daha iyi olur fakat bende boy boy kelepçeli kalıp olmadığı için rulo kekleri dizdikten sonra bir kurdele yardımıyla bağlamak süretiyle bozulmamalarını sağlıdım..
Arası için: - 300 gr çilek Daha sonra çileğin bir kısmını dış süsleme için ayırdıktan sonra geri kalan kısmını ikiye bölerek yaydığımız kremanın üstüne yerleştiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder