21 Mayıs 2010

Çiftlik Böreği




Bu sene evde çok fazla ıspanak tükettik, bende pek çok ıspanaklı tarif denedim diyebilirim.Çiftlik böreği de bunlardan biri ,ismi börek ama bence et yada tavuk yemeğine eşlik edebilecek bir garnitür olarak da sunulabilir.Tarif Acemi aşçı'dan ben sadece evde kaşar kalmadığı için tarifi beyaz peynirle hazırladım :)
Malzemeler:
* yarım kilo ıspanak
* 3 adet haşlanmış patates
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* 2 adet yumurta
* beyaz peynir
* 2 çorba kaşığı galeta unu
* tuz, karabiber
* üzeri için taze kaşar rendesi (ben beyaz peynir kullandım)

Hazırlanışı:
* Patatesleri haşlayıp kenara alıyoruz.
* Ayıklanmış yıkanmış ıspanakları bir tavaya alarak suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
* Derin bir kaseye patatesleri rendeledikten sonra içerisine yumurta, sıvı yağ , tuz ,karabiber , beyaz peynirleri de ilave ettikten sonra ıspanakları da ilave edip karıştırıyoruz.
* Yuvarlak bir borcamı önce sıvı yağla yağladıktan sonra galeta unu serpiyoruz.
*Hazırladığımız harcı borcama döktükten sonra üzerine kaşar peynir rendeleyerek 200 derecedeki fırında 20 dak. pişiriyoruz.
*Dilimleyerek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder