15 Ocak 2009

Mantarlı Havuçlu Pilav



H. sonu akşam yemeğine misafirlerim vardı.Misafir geldiğinde  sade pilav yerine farklı pilav alternatiflerini yapmayı tercih ediyorum.Bu mantarlı havuçlu pilavda, bu sefer nasıl bir pilav yapsam diye düşünürken aklıma geldi.Sonuç gayet güzeldi şiddetle tavsiye ediyorum

.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 500 gr mantar
  • 2 büyük havuç
  • 1 küçük soğan
  • sıvıyağ ve tereyağ
  • 3 su bardağı su
  • tuz
Hazırlanışı:
  • Pirinçimizi pilavımızı yapmaya başlamadan yarım saat önce sıcak tuzlu suya koyuyoruz
  • Havuçlarımızı rendeleyip bir kenara alıyoruz.
  • Pirincimiz sıcak suda beklerken biz mantarımızı pişiriyoruz, bunun için mantarımızı doğruyoruz.
  • Yemeklik doğradığımız soğanı biraz sıvı yağ koyduğumuz tavada hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz daha sonra mantarlarıda ilave ederek mantarları suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz ve mantarlarıda kenar alıyoruz.
  • yağımızı pilavımızı pişireceğimiz tencereye alıp kızdırdıktan sonra rendelediğimiz havucumuzu ilave ederek iyice kavuruyoruz
  • havuçlara mantarıda ilave ettikten sonra , suda beklettiğimiz pirincimizide bir süzgeçe alarak soğuk suyla yıkıyoruz
  • kavurduğumuz havuçların ve mantarların  üstüne 3 bardak su ve tuz  ilave ederek su kaynayana kadar bekliyoruz.
  • kaynayan suya pirinçlerimizide ilave ederek pilavımızı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
  • pilavımız piştikten sonra  20 dak. demlenmeye bırakıyoruz.
  • dilediğimiz gibi süsliyerek servis yapıyoruz
Not:Mantarlı havuçlu pilava en son demlenmeye bırakma aşamasına geçmeden ince kıyılmış dereotu ilave edebilirsiniz.Ben misafirlerim ilk defa geldiği ve dereotunu sevip sevmediklerini bilmediğim için bu riski göze almadım.Ama eminim dereotuda ayrı bir lezzet verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder