15 Şubat 2008

Pirinç Salatası




Pirinç salatası tarifi kuzenimin eşi Serpil ablama ait, kendisi geçen hafta sonu onlara gittiğimizde özel istek üzerine pirinç salatası yapmış bende fotoğrafını çekip tarifi yazmak istedim...

Malzemeler:

  • 2 bardak kokulu yasemin pirinçi
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su
  • dereotu
  • taze doğan
  • kornişon turşu
  • bezelye
  • mısır
Hazırlanışı:
  • 2 bardak pirinci sıcak suda biraz beklettikten sonra tencereye koyduğumuz yarım bardak yağda bir süre kavuruyoruz.
  • Daha sonra 3 su bardağı su ekleyerek pilav pişirir gibi pişiriyoruz.
  • Pİirinçler piştikten sonra bir süre demlenmeye bırakıyoruz.Daha sonra 1 limonun suyunu pirinçlerin içine koyarak karıştırıyoruz.
  • Pirinçler soğurken biz iç malzemesi için gereken turşuyu ve taze soğanı küçük küçük doğrayıp dereotunu kıyıyoruz.
  • Bezelye ve mısırıda hazırladıktan sonra bütün malzemeyi soğuyan pirinçlerin içine ilave ederek pirinçleri dağatmadan karıştırıyoruz ve servis tabağımızı alıyoruz.
Not: İç malzeme için ölçü vermedim malzeme miktarını arzunuza göre sizde ayarlayabilirsiniz.İsterseniz içerisine haşlanmış huvuç gibi başka malzemelerde koyabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder