
Herkese iyi haftalar...
Bu ayki lezzet dergisini alanlar bilir, derginin bu sayısında kestaneli tariflere ve köftelere yer verilmiş..Bu kestaneli tatlıda lezzet dergisinde gördüğüm pratik ve kolay bir tarif..
Malzemeler:
- 500 gr. kestane
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet muz
- 1,5 paket petibör bisküvi
- 3 çorba kaşığı kuru üzüm
- Çikolata sosu
- Ceviz
Çikolata sosunu ben hazır satılanlardan kullandım.Siz hazır istemiyorum kendim yapacağım derseniz;
Sos için:
- 2 bardak süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı bugday nişastas
çikolatalı sosumuzu hazırlamak için; bütün mazlemeyi bir tencerenin içine koyuyoruz ve bir tel çırpıcı yardımıyla iyice çırptıktan sonra ocağımızı yakarak koyu bir kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz..
Hazırlanışı:
- Kestaneleri bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekledikten sonra yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz ve suyunu süzerek soğumaya bırakıyoruz
- kabuklarını soyuduğumuz kestaneleri robata alarak püre haline getiriyoruz
- kestane püresini ,şekeri ve 3-4 çorba kaşığı suyu bir tencereye koyarak sürekli karıştırmak süreti ile pişiriyoruz
- pişirdiğimiz kestane püreleri soğuduktan sonra robottan geçirip un haline getirdiğimiz bisküvileri ve çatalla ezdiğimiz muzu ilave ederek karıştırıyoruz
- kuru üzümleride ilave ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak servis tabağına diziyoruz
- en son cikolata sosu topların üzerine gezdirerek döküyoruz ve ceviz serperek süslüyoruz.
Not: isterseniz farklı sos alternatifleride deneyebilirisiniz...(vanilyalı sos ,beyaz çikolata sosu)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder