Milföy hamuruyla yapılan herşey aslında lezzetli ve çabuk oluyor... Buda onlardan bir tanesi ama hamurun birleştirdiğim kısımlarını çok iyi kapatamadığım için hamur kabardıkça biraz açılmış siz buna dikkat edin yaparken.
Malzemeler:
- 12 adet milföy hamuru
- yarım kalıp beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
- 2 yumurta sarısı
- çörek otu
Hazırlanışı:
- iç malzemesini hazırlamak için peynirimizi iyice eziyoruz ve ince ince kıydığımız maydanozlarla iyice karıştırıyoruz.
- milföy hamurlarını bir mardane yardımıyla enine ve boyuna doğru biraz açıyoruz.
- aşağıdaki resimdede gösterdiğim gibi üst üste katlamak için kenarlarını bir bıçak yardımıyla biraz kesiyoruz.
- içine hazırladığımız malzemeyi koyduktan sonra saç örgüsü şeklinde üst üste kapatarak yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz
- yumurta sarısını bir fırça yardımıyla böreklerimizin üstüne sürüyoruz ve çörek otu serperek 180 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dak. pşiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder