20 Nisan 2007
Çilekli Tartöler
Tartölet yapmadan önce çok araştırdım nasıl birşey yapabilirim neli yapmalıyım diye....becerebilirmiyim diyede çok düşündüm açıkcası ama korktuğum kadar olmadı çokta eğlenceli oldu aslında....Çok kalabalık bir misafir grubu için hazırlayacağımdan dolayı biraz çok yapmam gerekti o yüzden pişirme aşaması biraz uzun sürdü benim için...Tartölet hamuru için Nezaket ablanın (açık büfe) çilekli tartöletler için verdiği tarifi kullandım ama tek bir farkla o da tartölet sayısı biraz fazla olması gerektiği için iki katı ölçülerde kullandım ve onun kullandığı kalıplardan daha ufak bir kalıp kullandım bu sayede yaklaşık 36 tane tartöletim oldu.Muhallebi için ise Sedanın (sedailhan) meyvalı tartlar için kullandığı muhallebiyi kullandım ama biraz değiştirerek.İşte Tarifim.....
Malzemeler:
Tartölet hamuru için:
-3 su bardağı un
- 180 gr. margarin (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurtanın beyazı hafif çırpılmış
Muhallebi için:
-yarım kilo süt
- 2,5 yemek kaşığı un
-1 yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- yarım paket krema sertleştirici
Üzeri için:
- yarım kilo çilek
- tart jölesi
Hazırlanışı:
- tartölet için gereken bütün malzemeleri derin bir kaba koyarak iyice yoğuruyoruz
- hamur kıvamını aldıktan sonra hafif unlanmış zeminde merdane yardımı ile çok içe açıyoruz ve yağlanmış ufak (aşağıdaki resimde hangi boyda tart kalıbı kullandığımı görebilirsiniz) tart kalıplarına göre keserek hamuru kalıpların içine yerleştiriyoruz.(nezaket abla kalıplara hamuru yerleştirdikten sonra 30 dak. buzdolabında bekletmiş ama benim çok vaktim olmadığı için bunu yapmadım)
- kalıpları fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dak. pişiriyoruz.Ve soğumaya bırakıyoruz
- tartöletlerimiz soğurken bizde muhallebisi için gereken bütün malzemeyi krema sertleştirici hariç bir tencereye alarak çırpma teli yardımıyla karıştırarak pişiriyoruz.
- muhallebimiz piştikten sonra yarım paket krema sertleştirciyide için ilave ederek bir mikser yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
- soğuyan tartöletlerimizin içine birer kaşık bu muhallebimizden koyduktan sonra üstünü dilediğimiz meyvayla (ben çilek kullandım) süslüyoruz
- en son süsleme bittikten sonra tart jölemizi üstündeki tarife göre hazırlıyarak meyvalarımızın üstüne birer kaşık döküyoruz ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder