26 Nisan 2007

Milföyden Pırasalı Tepsi Böreği



Pırasa en çok sevdiğim sebzelerden bir tanesi zeytinyağlı yemeğini ve böreğini çok seviyorum...Dün akşam iş çıkışı ev gittiğimde h. sonu aldığım ama pişirmeye bir türlü fırsat bulamadığım pırasalar gözüme çarpınca börek yapmaya karar verdim.Nasıl yapıyim derken bu sefer biraz değişik olsun dedim ve tepsi böreği gibi yapmaya karar verdim.İşte tarifi


Malzemeler:

- 12 adet milföy yaprağı

- yarım kilo pırasa

- 2 orta boy domates

- bir çay kaşığı kara biber

- bir çay kaşığı tuz

- dilerseniz 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (ben kullanmadım)

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 yumurtanın sarısı

- çörekotu




Hazırlanışı:


- ilk önce böreğimizin içi malzemesini hazırlıyoruz bunun için pırasalarımızı ince ince doğruyoruz,domateslerimizi rendeliyoruz.

- bir tencerenin içine sıvı yağımızı koyduktan sonra domatesi ilave ederek biraz domateslerimizi pişiriyoruz daha sonra pırasalarımızıda ilave ederek arada bir karıştırmak süretiyle kavuruyoruz

- pırasalarımızın pişmesine yakın tuz ve karabiberide ilave ediyoruz ve iç malzememiz hazır olduktan sonra bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.

- 6 adet milföy yaprağımızı dikdörtgen olacak şekilde yan yana ve alt alta yerleştirdikten sonra kenarlarını birleştiriyoruz ve bir merdane yardımı ile tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz

- açtığımız milföyü yağladığımız tepsimize yerleştiriyoruz

- üstüne hazırladığımız iç malzememizi her tarafa eşit gelecek şekilde koyuyoruz

- tekrar 6 adet milföy yaprağımızı tepsimizin büyüklüğünde açarak iç malzememizin üstüne yerleştiriyoruz

- bu işlemlerden sonra en üste yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürüyoruz ve çörekotu serpiyoruz

- böreğimizi 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dak. pişiriyoruz


Not: Ben mini fırın tepsisi kullandığım.Siz daha büyük bir tepside yapmak isterseniz milföy ve pırasa ölçüsünü tepsinizin büyüklüğüne göre artırmanız gerekir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder