Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 250 gr. ıspanak
- 1 paket kremşanti
Hazırlanışı:
- ıspanakları bol suyla yıkadıktan sonra doğruyoruz ve tavada kavuruyoruz.Blenderla ıspanağımızı püre haline getiriyoruz.
- ayrı bir kapta önce şekerle yumurtayı iyice çırptıktan sonra un, sıvı yağ ,vanilya, kabartma tozu ve ıspanak püresinide ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
- yağladığımız tepsimize (isteğinize göre yuvarlak ,kare) karışımımızı dökerek önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
-kekimiz piştikten sonra vereceğimiz şekile uygun olarak kıyılarını biraz kesiyoruz ve bunu rondodan geçirerek un haline getiriyoruz.
- krem şantimizi üstündeki hazırlama önerisine uygun olarak hazırladıktan sonra kekimizin üstüne sürüyoruz
- ve en son krem şantinin üstünü un haline getirdiğimiz kek ile süslüyoruz.
Not :Unun 2 bardak olmasına özellikle dikkat ediyoruz çünkü 2 bardak un ile bile kekimiz çok yoğun bir kıvamda oluyor.Pişirirkende özellikle dikkat edelim çünkü kek çok çabuk pişiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder