26 Nisan 2007

Ispanaklı Pasta

Malzemeler:

- 2 yumurta

- 1,5 su bardağı şeker

- 2 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- yarım su bardağı sıvı yağ

- 250 gr. ıspanak

- 1 paket kremşanti


Hazırlanışı:


- ıspanakları bol suyla yıkadıktan sonra doğruyoruz ve tavada kavuruyoruz.Blenderla ıspanağımızı püre haline getiriyoruz.

- ayrı bir kapta önce şekerle yumurtayı iyice çırptıktan sonra un, sıvı yağ ,vanilya, kabartma tozu ve ıspanak püresinide ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.

- yağladığımız tepsimize (isteğinize göre yuvarlak ,kare) karışımımızı dökerek önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

-kekimiz piştikten sonra vereceğimiz şekile uygun olarak kıyılarını biraz kesiyoruz ve bunu rondodan geçirerek un haline getiriyoruz.

- krem şantimizi üstündeki hazırlama önerisine uygun olarak hazırladıktan sonra kekimizin üstüne sürüyoruz

- ve en son krem şantinin üstünü un haline getirdiğimiz kek ile süslüyoruz.


Not :Unun 2 bardak olmasına özellikle dikkat ediyoruz çünkü 2 bardak un ile bile kekimiz çok yoğun bir kıvamda oluyor.Pişirirkende özellikle dikkat edelim çünkü kek çok çabuk pişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder