16 Aralık 2008

Tavuklu Pratik Börek



Buzdolabımda her zaman en az bir paket milföy hamuru bulundurmaya dikkat ediyorum.Ani gelen misafirler  veya ikindi çayları için çok pratik oluyor.Bu güne kadar sitemde bir çok milföy böreği denememi paylaşmıştım ama fark ettimki çok sık yaptığım tavuklu milföy böreğine hiç yer vermemişim.Hem tadı hemde pratikliği açısından tavsiye edebilileceğim bir börek.İşte tarifimiz ;


Malzemeler:
  • 15 adet milföy hamuru
  • 1 tavuk göğüsü
  • 1 kavanoz garnitür
  • üzeri için yumurta sarısı ve çörek otu
Hazırlanışı:
  • ilk önce tavuğumuzu haşlıyoruz ve haşladığımız tavuğu didikliyoruz.
  • Didiklediğimiz tavuğun içine garnitürüde ilave ettikten sonra karıştırıyoruz.
  • Tezgahın üstüne dizdiğimiz milföylerin üzerlerine iç harçı paylaştırdıktan sonra milföyleri dört ucundan birleştirdikten sonra ters çevirerek yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serptiğimiz böreklerimizi 180 derece fırında pişiriyoruz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder