Cumartesi günü bu iki keki iki ayrı yere götürmek için hazırladım...Birini pandispanya yapmak için kullandığım kelepçeli kalıbın en büyük boyunu kullanarak yaptım büyük ama ince bir kek oldu :))) Diğerinide ilk yaptığımdan biraz farklı olsun istediğim için muffin kalıp kullanarak hazırladım , aynı tarif iki farklı sunum oldu...
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- yarım su bardağı ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma
Kekin üzeri için:
- pudra şekeri
Muffinlerin üzeri için:
- yarım paker labne peynir (100 gr.)
- yarım su bardağı pudra şekeri
- gümüş renkli şeker
Hazırlanışı:
- ilk önce havuçlarımızı rendenin en ince yerinde rendeliyoruz, cevizlerimizide ne büyük nede çok ufak olacak şekilde rondodan geçirerek kenera alıyoruz
- yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz
- daha sonra yağ ilave ediyoruz eleyerek un,kabartma tozu, vanilya ve tarçınıda ilave ederek bir süre daha mikserle çırpıyoruz
- havuç ve cevizide ilave ettikten sonra bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
- kek için kelepçeli kalıba, muffinler için muffin kalıbına karışımı döküyoruz
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
- kekimizi soğuduktan sonra kalıptan çıkararak servis tabağına alıyoruz ve süzgeç yardımıyla üzerini pudra şekeri serperek süslüyoruz.
- muffinler için pudra şekeri ve labne peyniri karıştırarak pürüssüz bir krema elde ediyoruz sıkma aparatıyla soğuyan muffinlerimizin üzerine biraz sıkıyoruz ve üzerine gümüş renkli şeker koyarak süslüyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder