23 Nisan 2011

Tavuk Salatası

Geçtiğimiz günlerde yeşil kivi sitesinde gördüğüm yoğurtlu tavuk salatasını gittiğim bir davete götürmek için hazırladım.Ben kalabalık bir grup için yaptım  ve  herşeyi göz kararı koydum , o yüzden belli bir ölçü vermeyeceğim.
Malzemeler:
  • Tavuk (haşlayıp küp küp doğruyoruz)
  • Bezelye (haşlıyoruz)
  • Havuç (haşlıyıp küçük küpler halinde doğruyoruz)
  • Mısır (konserve kullandım)
  • Kornişon turşu (küçük küpler  şeklinde doğruyoruz)
  • Salatalık ( küçük küpler şeklinde doğruyoruz)
  • yoğurt
  • Sarmısak (ben koymadım)
  • Dereotu (süslemek için kullandım fakat bir dahaki sefere içine karıştıracağım)
Hazırlanışı:
  • Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra derin bir kaba alıyoruz ve hepsini iyice karıştırıyoruz.
  • Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis tabağına alıp süslüyouz.
Not:Servisten en fazla bir saat önce bütün malzemeleri karıştırmaya özen gösterin çünkü yoğurt sulanma yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder