09 Temmuz 2007

Tembellik ve Mert'in Pastası....

Bloguma hiç bu kadar ara vermemiştim sanırım :( Havaların sıcak olması,bu aralar boyun ve sırt ağrılarımın artması sanırım buna sebep....Aslanda genel olarak bloglarda bir durgunluk var bu sıralar tatile gidenler , düğün teleşından çıkıp kendine izin verenler, benim gibi yaz aylarının mahmurluğundan dolayı canı birşey yapmak istemeyenler çok sık güncellenmiyor bloglar :))) Bu aralar yeni bir bolgun hazırlığı ve çalışması var aslında bende umarım iyi şeyler yapabilir ve sizinle paylaşabilirim...Gelelim bu günkü tarifimize cuma günü mertin doğum günüydü aslında onun telaşı vardı bende geçen hafta...Nasıl bir pasta yapsam diye çok düşündüm tamda istediğim şey ortaya çıktı diyemeyiz ama yinede tadı bence bu güne kadar yaptığım bir çok pastadan daha iyi oldu diyebilirim.....




Gelelim tarife :

Pandispanyamız klasik her zaman yaptığım pandispanya


  • 4 yumurta (akı ve sarısı ayrı çırpılacak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Arası için dondurulmuş frambuaz ve yine ara kat için dr. oetker dolgu kreması kullandım...Dolgu kremayı ilk defa denedim tadı gerçekten çok hoşuma gitti :) favorilerim arasında....

Pastanın üstünü süslemek için ise 2 paket krem şanti ve renklendirmek için gıda boyası....