02 Kasım 2007

Elma Dilimli Kek

Bu kek tarifi geçtiğimiz mayıs ayında aldığım Lezzet dergisinden..O zamandan beri yapmaya hiç fırsatım olmamıştı..Geçen akşam söyle bir kitapları , dergileri karıştırırken gözümüe çarpınca cumartesi günü yapmaya kadar verdim...işte tarifi;  
Malzemeler:
  • 4 adet elma
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
  • Elmalarımızı soyarak ince dilimlere böldükten sonra limonlu suya koyuyoruz
  • Ayrı kaplarda yumurtaların sarılarını ve aklarını çırptıktan sonra şekerin dörtte üçünü yumurtanın sarısı ile geri kalanınıda yumurtanın akıyla iyice çırpıyoruz ve iki karışımı birbirine katarak çırpmaya devam ediyoruz.
  • Süt ve sıvı yağı ekledikten sonra kuru malzemeleride elek yardımıyla eleyerek karışımın içine katarak çırpmaya devam ediyoruz
  • Karışımımızı iyice karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıba döküyoruz
  • Suda beklettiğimiz elmaları suyunu kağıt havluyla aldıktan sonra karışımımızın üzerine sırt sırta gelecek şekilde diziyoruz
  • Elmalarımızın üzerine tarçını serptikten sonra şekerin yarısınıda tarçınların üzerine serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
  • Kekimiz piştiktren sonra üzerine geriye kalan şekeride serperek soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
Not:Elmaların suyunu iyice almadığımız taktirde elma suyunu hamurun üzerine bırakıyor ve üst kısımlar tam olarak pişene kadar pişirme süresi uzuyor ve bu taktirde de elmalar yanıyor...Nerden biliyorsun demeyin tecrübeyle sabit :)))