Kremşantili kurabiye tarifini ilk bir forum sitesinde görmüştüm ve içerisinde kremşanti kullanılması, malzemenin az olması ,k. tozunun kullanılmaması dikkatimi çekmişti.Daha sonrasında küçük bir araştırma yaptım ve pek çok tarif okudum.Kurabiyenin içerisine farklı tatlar yakalamak için konulabilecek pek çok alternatif var.Ben kendime göre bir tarif oluşturdum fakat fikir vermesi açısından alternatifleride not düşeceğim.
Malzemeler:
- 1 paket krem şanti (kutudan çıkan iki poşetten 1 tanesi kullanılıyor)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- iç fındık
- Dr. Oetker dekor şeker (pudra şekeride kullanılabilir)
- Kremşenti ve sıvı yağı çırpıyoruz.
- azar azar unuda ilave ettikten sonra iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamura elimizle yuvarlak şekil verdikten sonra fırın tepsisine diziyoruz.
- Kurabiyelerin üzerine birer tane fındık koyduktan sonra 170 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz(üzerleri çatlayınca pişmiş olduğunu anlıyoruz.)
- Fırından çıkan kurabiyelerimize soğuduktan sonra dekor şeker serperek servis yapıyoruz.
Notlar:
- Bu ölçülerden 16 tane kurabiye elde ettim.
- Kurabiyenin hamuruna ileve edebileceğiniz malzemeler:İnce çekilmiş fındık veya ceviz,dr oetker limon yada vanilya aroması.
- Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğuyana kadar tepsiden almayın çünkü dağılıyor.
ellerine sağlık bu kurabiyeyi çok merak ediyorum en kısa zamanda deneyeceğim..blogunuda bu kurabiyeyi ararken buldum:)görsellerde ki en güzel tarif seninki..
YanıtlaSilİltifatlarınız için çok t. ederim.Denemenizi tavsiye ederim.Sevgiler....
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilKurabiyeleriniz çok güzel görünüyor. Aynı tarifle bende denemiştim fakat bu kadar güzel şekil veremedim. Siz neyle şekillendirdiniz öğrenebilirmiyim?
Teşekkürler
Seyfure hanım merhaba...
YanıtlaSilBende tarifi denemeden önce aslında tereddüt ettim çünkü okuduğum tariflerin yorumlarında şekil vermenin zor olduğu yazılmıştı,hatta bazı sitelerde gördüyseniz şekil vermek konusunda zor olduğu için ciğköfteye şekil verir gibi şekil verilmiş ve sıkma kurabiye adı verilmiş.Fakat bütün bunlara rağmen ben bu konuda sıkıntı yaşamadım ve elimle şekil verdim...
Sevgiler....
Bu kurabiyeden haftasonu yapmıştım gerçekten çok lezzetli kurabiyelerin o kadar güzel olmuş ki ellerine sağlık canım.Şekil vermekte çok zorlanıyorsanız az daha sıvıyağ damlatın,hamur biraz toplanıyor,ve nazik davranmak gerekiyor.Çok çatlamaması için de sevgili yazarımızın belirttiği dakikayı aşmamalı.Bir dahaya aklımda olsun fındık koymak..:)
YanıtlaSilşeker ölçeğı verılmemış:((
YanıtlaSilMerhaba bu kurabiyede krem şanti kullanıldığı için şeker kullanılmıyor.Tarifi aynen uygulayabilirsiniz...
Silşeker kaç ölçek acaba??
YanıtlaSilYaptım şekeri az geldi 1 su bardağı seker eklenmeli bence.bunun dışında başarılı.tesekkurler
YanıtlaSil