05 Haziran 2007

İç Pilav





Ben sade pilavı sevmem (şimdi pliav sevilmezmi diyenleri duyar gibiyim) onun için böyle değişik pilavlar yapmayı seviyorum...

Malzemeler:

- 2 su bardağı pirinç
- 5 yemek kaşığı yağ

- 1 kuzu çiğeri (kuşbaşı doğranmış)

- 1 fincan çam fıstığı

- 1 fincan kuş üzümü

- tuz
-karabiber

Hazırlanışı:

- ilk önce pirinçi ayıklıyoruz ve parmak dayanacak kadar sıcak suda 1 saat bekletiyoruz.
- daha sonra teflon tencereye yağı ,ciğeri , fıstığı, üzümü ve kara biberi koyarak kavuruyoruz.
- yeterince kavurduktan sonra 3 bardak su ve tuz ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz.

- su kaynayana kadar bu arada sıcak suda beklettiğimiz pirinci bir süzgece alarak soğuk suyla yıkıyoruz.

- kaynayan suya pirinci ilave ederek delikli bir kepçe ile karıştırıyoruz

- yüksek ateşte bir süre kaynattıktan sonra bir kez daha karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

- pişen pilavımızı 20 dak. kadar demlenmeye bırakıyoruz.

- demlenem pilavımız bir kere daha karıştırdıktan sonra servise hazır..

Not:isterseniz demlenmeden önce içine ince kıyılmış dereotuda ilave edebilirsiniz.