Ben sade pilavı sevmem (şimdi pliav sevilmezmi diyenleri duyar gibiyim) onun için böyle değişik pilavlar yapmayı seviyorum...
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 5 yemek kaşığı yağ
- 1 kuzu çiğeri (kuşbaşı doğranmış)
- 1 fincan çam fıstığı
- 1 fincan kuş üzümü
- tuz
-karabiber
Hazırlanışı:
- ilk önce pirinçi ayıklıyoruz ve parmak dayanacak kadar sıcak suda 1 saat bekletiyoruz.
- daha sonra teflon tencereye yağı ,ciğeri , fıstığı, üzümü ve kara biberi koyarak kavuruyoruz.
- yeterince kavurduktan sonra 3 bardak su ve tuz ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz.
- su kaynayana kadar bu arada sıcak suda beklettiğimiz pirinci bir süzgece alarak soğuk suyla yıkıyoruz.
- kaynayan suya pirinci ilave ederek delikli bir kepçe ile karıştırıyoruz
- yüksek ateşte bir süre kaynattıktan sonra bir kez daha karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- pişen pilavımızı 20 dak. kadar demlenmeye bırakıyoruz.
- demlenem pilavımız bir kere daha karıştırdıktan sonra servise hazır..
Not:isterseniz demlenmeden önce içine ince kıyılmış dereotuda ilave edebilirsiniz.