Porselen demlik çay saati etkinliğinin 12. sini
tarifdunyasi blogunun sahibi yapıyormuş.Kendisine etkinlik için teşekkür ediyorum ve kolaylıklar diliyorum...
Elmalı tartı çok seviyorum.Daha önce kafeslisini yapınca bu sefer biraz daha farklı olsun istedim ve pek çok blogcu arkadaşımında yaptığı gibi hamuru elmalı karışımın üzerine rendeleyerek pişirdim...Bence harika oldu denemenizi tavsiye ederim..Gerçi hamuru yoğurmaya başladığınız ilk 5 dakika bu hamur tutmadı galiba toparlanmayacak diye düşünebilirsiniz ama emin olun yoğurmaya devam ettiğinizde gayet güzel yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz...Tarifimize gelince
Portakal ağacından aldığım tarifi biraz değiştirerek yaptım bu sefer..
Malzemeler:
- 150 gr margarin (oda sıcaklığında ve sana hamur işi tercihim)
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Elmalı iç malzemeleri :
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Hazırlanışı:
- Öncelikle tartımızın iç malzemesini hazırlıyoruz bunun için elmalarımızın kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz
- rendelediğimiz elmaları bir tavaya alarak üzerine şekeri ilave ettikten sonra pişiriyoruz.Pişen elmalara tarcın ve cevizide ekledikten sonra iyice karıştırarak soğuması için kenara alıyoruz.
- Hamurumuz için gereken malzemeyi derin bir kaba aldıktan sonra iyice yoğuruyoruz.
- yoğurduğumuz hamurdan bir parça ayırarak buzluğa koyuyoruz geri kalan hamuru kelepçeli kalıba kenarları yukarıya doğru gelecek şekilde yayıyoruz
- elmalı harcı hamurun üstüne yaydıktan sonra buzluktaki hamuru elmaların üzerine rendeliyoruz
- 180 derece fırında pişirdilten sonra dilimleyerek servis tapıyoruz
Not: isterseniz tartınızın üzerine pudra şekeri yada dekor şeker eleyerek süsleyebilirsiniz..