28 Mayıs 2008

Annemin Yemekleri Etkinliği:Kabak Tatlısı

Bu ayki etkinliğimizin konusu Annemin Yemekleri
Bu güzel etkinlik için sevgili Lama'ya teşekkür ediyorum ve kolaylıklar diliyorum.Ben etkinliğe blogumda daha önce yayınladığım annemin yaptığı kabak tatlısıtla katılmak istiyorum.



Malzemeler:
  • 1 kg bal kabağı
  • 3 bardak şeker
  • 1 bardak ceviz içi (ince çekilmiş)
Hazırlanışı:
  • Kabaklar pişirmeden bir gece önca yıkanıp kabukları soyulur ve iki santim kalınlıkta dilimlenir.
  • Yayvan bir tencereye bir kat kabak yerleştirilip üzerine toz şeker serpilir, ikinci kat kabak da konup yine üzerini örtecek şekilde şeker serpilerek bu işlem kabaklar bitene kadar tekrarlanır.
  • Ertesi gün hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Soğutup servis tabağına alınırak üzerine ceviz serpilerek servis yapılır