28 Aralık 2007

Portakallı Revani

Bu tatlıyı kuzenim Beyza hazırlamıştı ve ne zamandır arşivde bekleyen bir tarifti...
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 portakalın suyu
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • kabatma tozu
  • vanilya
Şerbeti için :
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
üzerin için
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • hindistan cevizi
  • krem şanti
  • kiraz şekerlemesi
Hazırlanışı:
  • şerbeti için su, limon ve şekeri bir tencereye alarak kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz
  • bu arada bizde revaniyi hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çıprtıktan sonra geriye kalan malzemeleride ilave ediyoruz
  • revaniyi kare yada dikdörtgen bir kalıba döktükten sonra 180 derece fırında pişiriyoruz
  • pişen revaninin şerbetini dökmek için başka bir kaba ters çeviriyoruz
  • revani şerbeti çektikten sonra kenarlarından parçalar ayırıyoruz ve geri kalan revaniden kareler keserek servis tabağına yerleştiriyoruz
  • kenar kısımları ufaladıktan sonra içerisine kakao ve hindistan cevizi koyarak bunu revaniye yediriyoruz
  • küçük parçalar kopararak revanini üstüne kakaolu parçaları koyuyoruz
  • krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp sıkma torbasıyla şekil vererek revaniyi süslüyoruz en üste kiraz şekerlemesi yerleştiriyoruz ve servis yapıyoruz.