Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 portakalın suyu
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- kabatma tozu
- vanilya
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı kakao
- hindistan cevizi
- krem şanti
- kiraz şekerlemesi
- şerbeti için su, limon ve şekeri bir tencereye alarak kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz
- bu arada bizde revaniyi hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çıprtıktan sonra geriye kalan malzemeleride ilave ediyoruz
- revaniyi kare yada dikdörtgen bir kalıba döktükten sonra 180 derece fırında pişiriyoruz
- pişen revaninin şerbetini dökmek için başka bir kaba ters çeviriyoruz
- revani şerbeti çektikten sonra kenarlarından parçalar ayırıyoruz ve geri kalan revaniden kareler keserek servis tabağına yerleştiriyoruz
- kenar kısımları ufaladıktan sonra içerisine kakao ve hindistan cevizi koyarak bunu revaniye yediriyoruz
- küçük parçalar kopararak revanini üstüne kakaolu parçaları koyuyoruz
- krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp sıkma torbasıyla şekil vererek revaniyi süslüyoruz en üste kiraz şekerlemesi yerleştiriyoruz ve servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder