Ispanaklı börek yapmak niyetiyle aldığım ıspanakları; Yasemin mutfakta sitesinin sahinbi Yasemin hanımın yaptığı ,benimde görünce çok beğendiğim bulgurlu ıspanağı yaparak değerlendirmeye karar verdim.Tarife zeytinyağlı ıspanak demekte yanlış olmaz bence.Ben tadını çok beğendim umarım sizde dener ve beğenirsiniz...
Malzemeler:
- 1 kilo ıspanak
- 3 adet orta boy domates
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağ (sen sıvıyağ kullandım)
- Tuz
- ıspanakları bol suda yıkadıktan sonra çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
- Daha sonra sırasıyla yemeklik doğradığımız soğanları,ıspanakları,küp doğradığımız domatesleri, yıkayıp süzdüğümüz bulgurları yağı ve en son tuzu derin bir tencereye koyuyoruz.
- ıspanaklar sönene kadar harlı daha sonra kısık ateşte yemeğimizi pişiriyoruz.