22 Ekim 2008

Susamlı Kurabiye


Merhabalar; bu haftaki ilk tarifim hünerli bayanlar sitesinin sahibi sevgili Müge'nin annesinin yaptığı susamlı kurabiyeler.Mügeye çok teşekkür ediyorum bu güzel tarifi bizimle paylaştığı için.Tarifi bire bir uyguladım, arşivimde olması için aşağıda malzemeleri vereceğim.Ama Müge'nin de tarifine bir göz atayim derseniz Hünerli bayanlar sitesini ziyaret edebilirsiniz.  

Malzemeler:
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket Margarin (Sana hamurişi kullandım)
  • 1 Çay Bardağı Susam
  • 1 Çay Bardağı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Vanilya
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 3 Su Bardağı Un
Hazırlanışı:
  • Susamları teflon bir tavaya alarak, rengi hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Susamlar soğuduktan sonra bütün bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.(Unu Müge'nin tavsiyesiyle ilk önce 1,5 su bardağı ekledim, daha sonra yavaş yavaş ilave ettim)
  • Dağılmıyacak bir hamur elde ettikten sonra hamuru yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra yuvarlak şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 30-35 dak. pişiriyoruz