20 Mayıs 2011

Kahvaltı Önerisi:Beşamel Soslu Sosisli Sandaviçler



Tarif  kuzemin Beyzaya ait...Kahvaltıya gelecek misafirleriniz için akşamdan hazırlayıp buzdolabına koyabilir,kahvaltı öncesi başemel sosunu hazırlayıp fırına verebilirsiniz..Tarif için belirli bir ölçü vermeyeceğim,kişi sayısına göre miktarları siz belirliyebilirsiniz....

Malzemeler:
  • minik sandaviç ekmeği (bir dikdörtgen borcam 30 adet sandaviç ekmeği gerekiyor)
  • sosis
  • salça
  • sıvı yağ
  • tuz
  • isteğe bağlı nane
  • beşamel sos  (bir dikdörtgen borcama 1 paket hazır başamel sos kullanılıyor)
Beşamel sos tarifi:
  • 1 Yemek Kaşığı margarin veya tereyağ
  • 2 Yemek Kaşığı  Un (tepeleme)
  • 1 Su Bardağı  Süt (200 ml)
Beşamel Sosun Hazırlanışı:
  • Derin bir sos tenceresine margarini koyarak eritiyoruz.
  • Unu ekledikten sonra  hızlıca karıştırarak, karışım hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Sütü azar azar ekleyerek ,beşamel sosumuz kıvamını alana kadar sürekli karıştırıyoruz.
Hazırlanışı:
  • ilk önce sosislerimizi küçük küpler halinde doğruyoruz
  • daha sonra sosislerimizi salçalı bir sos hazırlayarak pişiriyoruz (sosun kıvamı çok sulu olmayacak)
  • sandaviç ekmeklerimize enlemesine (ortadan ikiye keser gibi) biraz kesiyoruz ve bu kesikten sandaviçlerimizin içlerini boşaltıyoruz.
  • içlerini boşalttığımız sandaviçlerimizin içlerini sosisle dolduruyoruz ve borcama diziyoruz.
  • en son tarife göre hazırladığımız başamel sosumuzu sandaviçlerimizin üzerine yayıyoruz.
  • isteğe göre üzerine kırmızı biber serperek fırına veriyoruz.