Bu tatlıyı kız kardeşim Berrin yapmış çok beğendiği için blogumda yayınlamamı istedi ve şiddetle tavsiye etti...
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 3 fincan şeker
- 1 fincan su
- 3 fincan un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 paket kakao (4-5 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket çilekli krem şanti
- 1 su bardağı süt
- beyaz çikolatalı sos
- hazırlamak için süt
- hindistan cevizi
- yumurta ve şekerimizi derin bir kaba aldıktan sonra yaklaşık 10 dak. iyice krem haline gelene kadar çırpıyoruz
- daha sonra diğer malzemeleride ilave ederek bir süre daha çırpıyoruz. (eğer koyu bir kıvam elde edersek biraz daha su ilave edilebilir)
- daha sonra bu karışımı dikdortgen bir borcama koyarak 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.(pişirme süresi fırından fırına değişebilir en fazla 25-30 dakika pişiriyoruz)
- Pişen kekimizin üzerine 1 su bardağı sütü eşit olarak dökerek ıslatıyoruz.
- çilekli kremşantiyi 1 bardak sütle kekimizin üzerine sürüyoruz.
- daha sonra beyaz çikolata sosunu tarife göre hazırlayıp kremşantinin üzerine döküyoruz
- en üstede hindistan cevizi serperek süslüyoruz.