12 Aralık 2007

Dereotlu Üzümlü Pilav



Bu pilavı geçen hafta yemeğe gelen misafirlerime yapmıştım, klasik pilavı sevmediğim için genellikle farklı pilavlar yapmayı seviyorum...Bu pilavı o kadar çok beğendimki artık favori pilav tarifim olmaya aday :)) Hiç düşünmeden en azından bir kere denemenizi tavsiye ederim beğeneceğinize eminim...


Malzemeler:
  • 2 bardak pirinç
  • 3 barda su
  • tereyağ
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü
  • yarım demet dereotu
  • tuz
Hazırlanışı:
  • Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz
  • bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz
  • tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yap eridikten sonra dolmalık fıstığı ilave ederek biraz fıstıkları kavuruyoruz
  • fıstıklarımız kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz
  • pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz
  • pilavımız piştikten sonra tencerenin ağızına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz
  • en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kırdığımız dereotunu ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz