Bu pilavı geçen hafta yemeğe gelen misafirlerime yapmıştım, klasik pilavı sevmediğim için genellikle farklı pilavlar yapmayı seviyorum...Bu pilavı o kadar çok beğendimki artık favori pilav tarifim olmaya aday :)) Hiç düşünmeden en azından bir kere denemenizi tavsiye ederim beğeneceğinize eminim...
Malzemeler:
- 2 bardak pirinç
- 3 barda su
- tereyağ
- 1 paket dolmalık fıstık
- 4 yemek kaşığı kuş üzümü
- yarım demet dereotu
- tuz
- Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz
- bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz
- tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yap eridikten sonra dolmalık fıstığı ilave ederek biraz fıstıkları kavuruyoruz
- fıstıklarımız kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz
- pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz
- pilavımız piştikten sonra tencerenin ağızına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz
- en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kırdığımız dereotunu ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder