Çok uzun zamandır arşivde bekleyen bir tarif zeytinyağlı pırasa...Bir dergide okuduğum tariften yola çıkarak oradaki tarifi başka bir yemek kitabında okuduğum tarifle harmanladım ve ortaya bu tarif çıktı...
Malzemeler:
- 5 orta boy pırasa
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- yarım çay bardağı pirinç
- 2 adet havuç
- 1 orta boy soğan
- Yarım limon
- 2 portakalın suyu (2 bardak su kullanılacak 2 portakalın suyu sıkıldıktan sonra eksik kalan su ile tamamlanacak)
- 3 kesme şeker
- tuz
- Pırasalar temizlenip iki parmak kalınlığında doğranır ve iyice yıkanır.
- Yemeklik olarak doğranan soğan yağ ile birlikte bir tencereye alındıktan sonrasoğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Daha sonra halka şeklinde doğranan huvuçlar ilave edilerek bir süre kavrulur.
- daha sonra pırasalarda ilave edilerek 15 dakika kavrulmaya devam edilir.
- en son portakal suyu,yıkanmış pirinç,şeker,tuz ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
- Zeytinyağlı pırasamız soğuduktan sonra mümkünse bir gün sonra servis edilir...
pırasaya baylırım.ellerinize sağlık,güzel görünüyor.
YanıtlaSilellerinize sağlık kerevizi portakallı biliyor ve yapıyordum ama pırasayı böyle denemk hiç aklıma gelmemişti.
YanıtlaSilelllerinize sağlık