Malzemeler:
- 4 adet elma
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç unu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- yarım su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı tarçın
- Elmalarımızı soyarak ince dilimlere böldükten sonra limonlu suya koyuyoruz
- Ayrı kaplarda yumurtaların sarılarını ve aklarını çırptıktan sonra şekerin dörtte üçünü yumurtanın sarısı ile geri kalanınıda yumurtanın akıyla iyice çırpıyoruz ve iki karışımı birbirine katarak çırpmaya devam ediyoruz.
- Süt ve sıvı yağı ekledikten sonra kuru malzemeleride elek yardımıyla eleyerek karışımın içine katarak çırpmaya devam ediyoruz
- Karışımımızı iyice karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıba döküyoruz
- Suda beklettiğimiz elmaları suyunu kağıt havluyla aldıktan sonra karışımımızın üzerine sırt sırta gelecek şekilde diziyoruz
- Elmalarımızın üzerine tarçını serptikten sonra şekerin yarısınıda tarçınların üzerine serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
- Kekimiz piştiktren sonra üzerine geriye kalan şekeride serperek soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder