Herkese merhaba;
Geçtiğimiz günlerde buzdolabındaki kapakları görünce acaba bundan değişik ne yapabilirim diye internette kısa bir tur attım.Ve bu lezzetli kabak salatasını yapmaya karar verdim.Yaz aylarında denemenizi tavsiye ettiğim bir salata türü.
Malzemeler:
- kabak
- zeytinyağ
- yoğurt
- sarmısak
- dereotu
- tuz
- kabaklarımızı yıkatıp soyuyoruz, daha sonra rendenin kalın tarafıyla kabaklarımızı rendeliyoruz.
- suyunu süzdüğümüz kabakları zeytinyağ koyduğumuz bir tavaya alarak sürekli karıştırmak süretiyle kabaklarımızı kavuruyoruz.
- kavurduğumuz kabaklar soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurtla iyice karıştırıyoruz.
- en son tuz ve ince kıydığımız dereotunuda ilave edip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder