Herkese iyi haftalar..
Bu aralar tembelliğim üstümde, arşivdeki tariflerimle idare edeceğim sanırım bir süre daha :))
Ispanaklı gül böreği tarifi anneme ait.Hatırlarsınız h. sonu çay davetinde yer alıyordu ve yayınlanma sırasını bekliyordu :) İşte tarifimiz;
Malzemeler:
- 1 kilo ıspanak
- 2 adet soğan
- 4 adet yufka
- tuz
- karabiber
- sıvı yağ
- süt
- yumurta
- çörekotu
- ıspanakları iyice yıkadıktan sonra yapraklarının kıyıyoruz ve kenara alıyoruz
- soğanları yemeklik doğradıktan sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
- Daha sonra ıspanaklarıda ilave ederek ıspanakların rengi dönene kadar kavuruyoruz ve ocaktan alıyoruz.Tuz ve karabiberi de ilave ederek ıspanaklı harcı soğumaya bırakıyoruz
- sıvı , süt ve yumurtyayı bir kaba alarak çırpıyoruz ve yufkaların üzerine sürmek için sos hazırlıyoruz
- Yufkanın 1 tanesini tezgaha sererek fırça yardımıyla yufkanın her yerine sostan sürüyoruz.
- yufkayı enine ve boyuna bölerek 4 eşit parça elde ediyoruz ve ıspanaklı harcı yufkanın geniş kısmına koyarak rulo gibi sarıyoruz.
- Daha sonra da bir uçtan başlayarak her parçayı kendi etrafında sararak gül şekli elde ediyoruz
- Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine dizdiğimiz böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürerek çörekotu serpiyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder