Malzemeler:
- 4 adet yufka
- su
- sıvı yağ
- yarım kilo pırasa
- 2 orta boy domates
- bir çay kaşığı kara biber
- bir çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurtanın sarısı
- önce böreğimizin içi malzemesini hazırlıyoruz bunun için pırasalarımızı ince ince doğruyoruz,domateslerimizi rendeliyoruz.
- bir tencerenin içine sıvı yağımızı koyduktan sonra domatesi ilave ederek biraz domateslerimizi pişiriyoruz daha sonra pırasalarımızıda ilave ederek arada bir karıştırmak süretiyle kavuruyoruz
- pırasalarımızın pişmesine yakın tuz ve karabiberide ilave ediyoruz ve iç malzememiz hazır olduktan sonra bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- 1 yufkayı tezgahın üzerine serdikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdiriyoruz ve fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.Daha sonra iki yemek kaşığı suyu yufkanın üzeri üzerine yayıp fırçayla dağıtıyoruz
- ikinci yufkayı bu yufkanın üzerine örterek 8 eşit parçaya bölüyoruz
- Hazırladığımız iç malzemeyi böreklerin geniş bölümüne koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz
- en son börekleri içerisine su doldurduğumuz geniş bir kasedeki suya batırıp çıkarıyoruz ve tepsiye diziyoruz
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder