Pirinç salatası tarifi kuzenimin eşi Serpil ablama ait, kendisi geçen hafta sonu onlara gittiğimizde özel istek üzerine pirinç salatası yapmış bende fotoğrafını çekip tarifi yazmak istedim...
Malzemeler:
- 2 bardak kokulu yasemin pirinçi
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- dereotu
- taze doğan
- kornişon turşu
- bezelye
- mısır
- 2 bardak pirinci sıcak suda biraz beklettikten sonra tencereye koyduğumuz yarım bardak yağda bir süre kavuruyoruz.
- Daha sonra 3 su bardağı su ekleyerek pilav pişirir gibi pişiriyoruz.
- Pİirinçler piştikten sonra bir süre demlenmeye bırakıyoruz.Daha sonra 1 limonun suyunu pirinçlerin içine koyarak karıştırıyoruz.
- Pirinçler soğurken biz iç malzemesi için gereken turşuyu ve taze soğanı küçük küçük doğrayıp dereotunu kıyıyoruz.
- Bezelye ve mısırıda hazırladıktan sonra bütün malzemeyi soğuyan pirinçlerin içine ilave ederek pirinçleri dağatmadan karıştırıyoruz ve servis tabağımızı alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder