- İlk olarak dikkat etmemiz gereken konu bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması.
- Kuru malzemeler (un,kabartma tozu ,kakao vs.) mutlaka elenerek karışıma eklenmeliyiz
- Bir başka püf noktası ise kekimizin yeterince kabarmasını istiyor isek bunun için şekerin iyice erimesini sağlamalıyız...
- Önemli olan bir püf noktasıda kek yaparken yumurtanın akını ve sarısını ayrı ayrı çırptıktan sonra şekerin dörtte üçünü yumurtanın sarısıyla geri kalanınıda yumurtanın akıyla çırpmak.Buda önemli bir ayrıntı bence...
- Kekinizi cevizli yapacak iseniz içerisini koyduğunuz yağ oranını bira düşürmekte fayda var çünkü cevizin yağı bu yağ eksiğini tamamlayacaktır...
- Kekimizin içerisine katacağımız çikolata,meyva gibi şeyler un yada nişastaya bulandıktan sonra karışımın üzerine bırakmak en doğrusu olacaktır.
- Kekimizi pişirme aşamasında ilk 20 dakika fırınımızın kapağını hiç açmıyoruz.
Malzemeler:
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı kuru üzüm ve damla çikolata
- İlk önce yumurtamızın sarılarıyla beyazlarını ayrı ayrı kaplara alıyoruz ve iyice çırpıyoruz.
- daha sonra şekerin dörtte üçünü yumurtanın sarısı ile geri kalanınıda yumurtanın akıyla iyice çırpıyoruz ve iki karışımı birbirine katarak çırpmaya devam ediyoruz.
- karışıma yağ eleyerek un , kabartma tozu ve vanilya ilave ediyoruz
- iyice karıştırdıktan sonra yağladığımız kek kalıbımıza karışımın bir kısmını döküyoruz geri kalan kısmına kakaoyu ilave ederek bir spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
- üzüm ve çikolatayı una buladıktan sonra karışıma ilave ederek bir kez daha iyice karıştırıyoruz ve karışımı kalıba boşaltıyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder