21 Ekim 2007

Beyaz Çikolata Soslu Islak Kek

Son aldığım yorumlar, yaptığım yorumlara aldığım cevaplar hep arayı çok açtığım,ortalarda görünmediğim gibi sitemler üzerine..Arkadaşlarımın haklılık payıda yok değil aslında ama söylemek istiyorumki artık eski tempoma kavuşmak üzereyim diyebilirim :) Bu ıslak keki hafta sonu annemlere çaya giderken yaptım...Tarifi;  

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nutella
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nutella
Üzeri için:
  • beyaz çikolata sosu
  • kakao
Hazırlanışı:
  • İlk önce yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıp ayrı ayrı çırpıyoruz
  • iyice çırptıktan sonra yumurtanın sarısının içine şekeride ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.Daha sonra bu karışıma yumurtanın beyazınıda ilave ederek bir süre daha çırpıyoruz
  • daha sonra süt,sıvı yağ, nutella ve kakaoyuda ilave ederek sulu bir karışım elde ediyoruz
  • en son elenmiş un ,kabartma tozu ve vanilyayıda ilave ederek iyice karıştırıyoruz
  • karışımımızı istediğimiz kalıba dökerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz
  • kek soğuduktan sonra ıslatmak için gereken malzemelerimizi bir tencereye koyarak ocağa alıyoruz ve nutellalar eriyip pürüssüz bir karışım olana kadar ısıyoruz.
  • karışımı kekimizin üstüne dökerek bütün kekin ıslanmasını sağlıyoruz
  • en son beyaz çikolata sosu tarifine göre hazırlayıp kekimizin üstüne döküyoruz ve kakao serperek süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder