Aslında bu pastanın tarifini mutfak sever arzu'nun sitesinden aldım ben biraz değişiklikler yaptım. O pastaya atomize adını vermiş ben beyaz olduğu için kar pastası adını verdim.Yiyenler çok hafif olduğunu söylediler özelliklede babam çok beğendi her hafta gelirken yapıcakmışım :))) eee emir büyük yerden yapcaz artık.İşte tarifi
Malzemeler:
- 2 poşet krem şanti
- 2 bardak süt
- 2 paket sade petibör bisküvi
- 15 adet küçük boy beze
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- bir çay bardağı ceviz
Sos için:
- 2 bardak süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
Hazrlanışı:
- ilk önce 2 poşet krem şantiyi 2 bardak sütle iyice çırpıyoruz.
- krem şantimiz kıvamını alınca içine bezelerimizi ikiye bölerek, bisküvileride ufak ufak kırarak koyuyoruz
- cevizide çok iri olmamak kaydıyla rondodan geçirerek ilave ediyoruz
- en son damla çikolatayıda ilave ederek bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz
- istediğimiz kalıba karşımımızı dökerek (kalıba dökmeden kalıbı streç flimle kaplarsak çıkarmak kolay olur) 1 gün yada en az 5 saat buzlukta bekletiyoruz
- Pastamızı servis yapmadan önce çikolata sos için yazan bütün malzemeyi bir tencerenin içine koyarak bir tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra ocağa alıyoruz ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz
-Sosumuz soğuduktan sonra servis tabağına aldığımız pastamızın üstüne döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder