Geçen akşam annemlere yemeğe gittik sabah annemi aradım ve pilav yapmamasını benim yapıp getireceğimi söyledim.Oktay ustanın kitabını karıştırırken gördüğüm bu pilavı yapmaya karar verdim. Benim gibi sade pilavı sevmeyenler için güzel bir alternatif oldu.Herkes çok beğendi denemenizi tavsiye ederim...
Malzemeler:
- 3 su bardağı pirinç
- 5 yemek kaşığı yağ
- 4,5 su bardağı su
- 2 havuç
- yarım demet dereotu
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- tuz
Hazırlanışı:
- pirincimizi pilavımızı yapmaya başlamadan yarım saat önce sıcak tuzlu suya koyuyoruz
- havucumuzu rendeleyip,dere otumuzu ayıklayarak ince ince kıyıyoruz
- yağımızı pilavımızı pişireceğimiz tencereye alıp kızdırdıktan sonra rendelediğimiz havucumuzu ilave ederek iyice kavuruyoruz
- havuç kavrulurken suda beklettiğimiz pirincimizde bir süzgece alarak soğuk suyla yıkıyoruz
- kavurduğumuz havuçların üstüne 4,5 bardak su,tuz ve nohutumuzu da ilave ederek su kaynayana kadar bekliyoruz.
- kaynayan suya pirinçlerimizi de ilave ederek pilavımızı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
- pilavımız piştikten sonra içine dereotunu da ilave ederek iyice karıştırıyoruz ve 20 dak. demlenmeye bırakıyoruz.
- dilediğimiz gibi süsleyerek servis yapıyoruz
Not: nohuttan 2 yemek kaşığı pilavı süslemek için ayırdım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder