Bu tarif Geleneksel Tatlılar etkinliği için..Öncelikle Salihaya bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum...Tarifimize gelince;
Malzemeler:
- 1 kg süt
- 3 fincan un
- 3 fincan şeker
- 1/4 margarin
- 1 paket krem şanti
Çikolatalı sos:
- 2 su bardağı süt (süt yok ise suda kullanılabilir)
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı buğdat nişastası
- 25 gr. kakao
- Kup sayısı kadar rulo kat
- hindistan cevizi
- Muhallebimiz için gereken süt ,un ve şekeri bir tencereye koyarak ocağa alıyoruz.
- sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- En son kaynadıktan sonra margarini ilave ederek eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocaktan alarak bir süre soğumasını bekliyoruz.Soğuyan muhallebimizin içerisine toz kremşantiyi ilave ederek mikserle çırpıyoruz.
- Kuplara paylaştırdığımız muhallebimizin üzerine çikolata sos döktükten sonra kenarına rulo kat koyarak ve hindistan cevizi serperek süslüyoruz.
- bütün malzemeyi derin bir tencereye aldıktan sonra topak olmaması için bir çırpıcı ile iyice çırpıyoruz
- daha sonra ocağı yakarak koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırarak pişiriyoruz..
Fotoğrafın zemin kısmını beğenmediğim için photoshop da düzenlemeler yapılmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder