Malzemeler:
- 2 adet yufka
- su
- sıvı yağ
- 3 patates
- karabiber, kırmızı biber (arzuya göre)
- tuz
- 1 yumurtanın sarısı
- Önce böreğimizin iç malzemesini hazırlıyoruz bunun için patatesleri rendeleyip suyunu sıkarak bir tencereye yada tavaya alıyoruz biraz sıvı yağ dökeren patatesleri biraz çeviriyoruz
- ister isek içine karabiber ve kırmızı biber ilave ediyoruz.
- 1 yufkayı tezgahın üzerine serdikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdiriyoruz ve fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.Daha sonra iki yemek kaşığı suyu yufkanın üzeri üzerine yayıp fırçayla dağıtıyoruz
- ikinci yufkayı bu yufkanın üzerine örterek 12 eşit parçaya bölüyoruz
- Hazırladığımız patatesli harcı böreklerin geniş bölümüne koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz
- en son börekleri içerisine su doldurduğumuz geniş bir kasedeki suya batırıp çıkarıyoruz ve tepsiye diziyoruz
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder