Malzemeler:
- yarım kilo havuç
- yarım su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 20 adet petibör bisküvi
- ince çekilmiş fındık içi
Hazırlanışı:
- havuçlarımızı temizleyin rendenin en ufak bölümü ile rendeleyerek bir tencereye alıyoruz
- içerisine şekeri ve suyu ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar aralıklarla karıştırarak pişiriyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz
- bu arada bisküvi ve fındıklarımızı ayrı ayrı rondodan geçirdikten sonra soğuyan havuç karışımımıza ilave ederek yoğuruyoruz
- karışıman küçük parçalar kopararak yuvarlak toplar yapıyoruz ve dilediğimiz gibi istersek hindistan cevizine ,çikolataya yada susama bulayarak servis tabağımıza diziyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder