02 Mayıs 2007
Susamlı Çubuk
Susamlı çubuklar ikindi çayları ve ani gelen misafirler için hazırlanması kolay bir aperatif bence. Ben çok sevdim bunları....
Malzemeler:
- 6 adet milföy hamuru (12 adet susamlı çubuk için)
- zeytin ezmesi
- taze kaşar
- kırmızı toz biber
- 1 yumurtanın sarısı
- susam
Hazırlanışı:
- milföylerimizi düz bir zeminin üstüne yerleştiriyoruz ve bir merdane yardımıyla boylamasına çok az açıyoruz.(bu işlemi çubuklarınızın ne kadar uzun olmasını isterseniz ona göre ayarlayabilirsiniz ben hepsini değişik boylarda yaptım)
- açtığımız milföyleri 4 eşit parçaya bölerek şeritler elde ediyoruz.
- bir şeritin üstüne zeytin ezmesi sürerek diğer şeridi üstüne kapatıyoruz ve iki ucundan tutarak ters yönlere çevirmek süretiyle burgu şekli vererek yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz
- diğer şeridimizin üstünede rendelenmiş kaşar ve üstüne kırmızı toz biber serperek yine diğer şeridi üstüne kapatarak burgu şekli veriyoruz.
-aynı işlemleri bütün milföy hamurları için tekrarlayarak fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
- çubuklarımızın üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra susam serperek 180 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder